Dealhunter Logo
Log ind · Betingelser · Kontakt
Kurv
Din kurv er tom

Gâteau Marcel

Lækker lagdelt chokolademousse kage (glutenfri):

Ingredienser:
200 g mørk chokolade af god kvalitet (hakket)
200 g usaltet smør
200 g sukker
6 æg
en knivspids salt (valgfrit)

Pynt:
kakaopulver (ikke sødet)
friske hindbær eller chokolade krøller

Sådan gør du:
1. Forvarm ovnen til 175 C.
2. Smelt chokolade og smør i en skål over simmerende vand. Rør til det er blandet, og lad derefter afkøle lidt.
3. Skil æggeblommer fra æggehvider. Pisk æggeblommer og ca. 2/3 af sukkeret i en stor skål. I en anden skål piskes æggehviderne, og der fortsættes med at piske og tilsæt sukker, indtil blandingen er skinnende og stiv.

(Du har 3 skåle nu - en med smeltet chokolade og smør, en med æggeblommer og sukker, en med æggehvider og sukker).

4. Kom forsigtigt chokoladeblandingen i æggeblommens blanding. Derefter tilsættes ca. en tredjedel af æggehvide blandingen, og derefter forsigtigt tilsæt resten af ​​æggehviderne.
5. Smør en springform grundigt med smør, drys let med sukker eller kakaopulver. Tilsæt 3/4 af dejen og glat toppen.
6. Bages i den forvarmede ovn i 30 minutter. Fjern fra ovnen og køl lidt - det vil kollapse lidt, hvilket er helt normalt.
7. Hæld derefter resten af ​​chokoladeblandingen oven på den afkølede chokoladekage - det bliver chokolademousse laget.
8. Glat toppen, sæt derefter i et køleskab i mindst 4 timer eller indtil den næste dag.